Onze camper
Van Bus Naar Camper

De Rugzakkies | Van wereldreis naar brandweer bus!

2020 zou een bijzonder en onvergetelijk jaar worden. Na lang sparen, dromen en plannen hakten wij de knoop door. We gaan op wereldreis! Een bijzonder en onvergetelijk jaar werd het zeker, maar helaas op de verkeerde manier. Op 17 maart zouden wij op het vliegtuig stappen, maar het Corona virus zorgde ervoor dat wij 4 dagen voor vertrek genoodzaakt waren een (voorlopige) streep te zetten door deze droom. Dus daar stonden we dan; geen huis, geen baan, geen reis… Wat nu?! We zijn inmiddels bijna een jaar verder en wat kan er veel veranderen in een jaar!

Geen wereldreis door Covid

In plaats van genieten van cocktails op het strand, het ontdekken van nieuwe plekken en culturen en het ervaren van het ultieme gevoel van vrijheid zag ons leven er plots heel anders uit. Van het een op andere moment werden wij gedwongen weer op zoek te gaan naar een woning en een baan. Het was natuurlijk een enorme teleurstelling, we hadden er zó naar uit gekeken!

De eerste weken na de beslissing was het vooral enorm onwerkelijk. En niet alleen het feit dat we niet op reis konden was heel gek, we hadden ook plots te maken met het Corona virus en alle maatregelen die daarvoor genomen werden. We konden op dat moment ook erg moeilijk inschatten hoe lang Covid onder ons zou blijven en wanneer we eventueel wel weer weg zouden kunnen. Al snel hadden wij door dat het virus voorlopig nog niet klaar zou zijn met ons. En wat nu als de grenzen weer open zouden gaan, hoe zorgeloos zou het reizen dan zijn…?

Van Rugzakkies naar koophuis

Ons eerste koophuis

Na veel wikken en wegen besloten we ons leven in Nederland zo goed als kon weer op te pakken. We vonden allebei snel weer een baan en we hadden enorm veel geluk dat we na een aantal maanden een heel fijn huis konden kopen. Zo gingen we van De Rugzakkies naar De Verhuisdoossies. De maanden die volgden stonden dus in het teken van klussen, verhuizen en inrichten. We hadden veel van onze spullen weg gedaan toen wij uit ons huurhuis vertrokken, dus het positieve aan dit verhaal is dat we allemaal nieuwe spullen konden uitzoeken.

Een kleine 4 maanden na de oorspronkelijke datum van vertrek was ons leven weer op de rails. Alsof we ‘alleen maar’ verhuisd waren. Het positieve daaraan was dat we in een redelijk korte periode weer invulling aan ons leven hier hadden kunnen geven, maar de keerzijde was best lastig. We hadden niet voor niets de keuze gemaakt om met een rugzak op ons rug de wereld rond te trekken. Het contrast kon eigenlijk niet groter! Daarnaast konden we in Nederland natuurlijk ook niet veel leuke dingen doen, Corona maakte het ons niet makkelijk.

De Rugzakkies 2.0

Op reis met de camper

Ons avontuurlijke bloed stroomt waar het niet gaan kan, dus het begon al snel weer te kriebelen. Op welke manier kunnen we dan wél op reis? In de zomervakantie leenden we een camper waarmee we door Nederland trokken én werd het zaadje gepland. Want een camper biedt vrijheid en daarmee mogelijkheden, óók of misschien wel juist in Corona-tijd!
Al snel speurden we het internet af naar de mogelijkheden en het duurde dan ook niet lang voordat we besloten dat dit ons nieuwe plan zou worden. We werden verliefd op het idee een oude brandweer bus om te bouwen tot camper en daarmee Europa rond te trekken. Dan worden we toch gewoon De Rugzakkies op wielen!

Waarom we voor een brandweer bus wilden gaan? Oude brandweerwagens die niet meer worden gebruikt worden vaak uit Duitsland of Oostenrijk geïmporteerd. Deze wagens zijn vaak heel goed onderhouden en de kilometerstand is laag. Veelal zijn het Mercedes bussen en deze staan er om bekend oersterk te zijn. En, last but not least, ze zien er natuurlijk te gek uit.

De Rugzakkies op zoek naar een bus

Onze Brandweer Bus

Wat volgde waren een aantal weken waarin we verschillende bussen hebben bezichtigd. We ontdekten de wondere wereld van de brandweerbushandel en zagen een paar aardige bussen, maar ook een aantal met veel roestplekken en dus extra werk. Na een aantal weken stuitten we op een prachtig exemplaar; een Mercedes 508D uit 1983. Het was liefde op het eerste gezicht! Hoewel er best wat zaken waren waardoor we zouden moeten twijfelen aan deze bus besloten we vrij snel dat dit hem zou worden en in oktober reden we onze(!) bus naar huis.

De timing had niet beter kunnen zijn, want de vader van Denise ging die week met pensioen en deze expert op het gebied van auto’s (om)bouwen hebben we hard nodig bij ons project!

We nemen je graag mee in ons proces. Dus wil je hier meer over weten, of twijfel je nog om deze stap ook te nemen? Volg ons dan op Instagram of YouTube en check onze website regelmatig. We proberen zoveel mogelijk te delen en horen graag wat je er van vindt!

2 reacties

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *